2012. április 28., szombat

Bocaccio szelet - OVCS 2 Desszert

Az Online Vacsoracsata eredményeképpen születtek igen finom  ételek a konyhámban. ITT tekinthetitek meg a teljes menüsort. De úgy gondoltam, talán van akinek ötletet, kiindulópontot adhatnak, és nem utolsó sorban, nem kell "végignyálazni" az egész programot, ha el akarja készíteni valamelyik ételt. Így gyorsabban meg lehet találni az egyes leírásokat. Ezért teszem fel őket egyesével is. De igyekeztem még egy kis plusz vizuális élménnyel felturbózni valamennyit.


 Hozzávalók:

Tészta:

    4 db tojássárgája
    6 db tojás fehérje
200 g kristálycukor
200 g darált dió
    3 ek zsemlemorzsa
    1 cs sütőpor

Krém:

170 g porcukor
200 g vaj
    2 db tojássárgája
    1 dl tej
    2 adag feketekávé (100 ml)
    2 ek liszt

6 tojás fehérjét félig felverjük, majd a cukrot kanalanként adagolva kemény habot verünk. 4 tojás sárgáját beledolgozzuk. A zsemlemorzsát és a sütőport összekeverjük, a dióval együtt óvatosan beleforgatjuk. Kb. 30x 40 cm tepsiben sütjük.
Amíg a tészta sült, a tejet és a feketekávét feltesszük forrni, a maradék 2 tojás sárgát habosra keverjük a cukorral, a lisztet beledolgozzuk. A forró tejbe öntjük, és forráspontig hevítjük. Állandó kevergetés mellett (legjobb hidegvízzel teli mosogatóban) kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és a kávés krémet kanalanként adagolva, simára keverjük. A kihűlt tészta tetejére simítjuk, reszelt csokival vagy kakaóporral díszítjük.


JÓ ÉTVÁGYAT!

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik, pont egy másik blogon írtam, hogy nem szoktam kávés sütiket készíteni,mert nem tudom a gyerekek megennék-e. De mostmár ki kell próbáljam.A te fiad megeszi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és finom is. A különlegessége a tésztájában van. Az eredeti recept szerint még egy ostyalapot is kellene tenni a tészta alá sütés előtt, de azt én kispórolom. :-)) A kávékrémmel meg úgy csinálok, hogy vagy nem mondom el, hogy kávés (ez mostanában már nem megy néha) vagy csak a német löttyöt használom, vagy a cukrot karamellizálom és arra jön a hideg tej. No ebben a formában nagyon szereti a Nagyfiú. Nem sokat eszik belőle, de egy próbát mindenképpen megér a Tieidnél is. Amúgy ez kis tepsire való adag. A tészta meg bármi sütihez megállja a helyét és mivel zsemlemorzsás, jó lehet talán lisztérzékenyeknek is.

      Törlés