2013. február 11., hétfő

Tormás céklasaláta

Ajándékban kaptam ezt a receptet Martinellitől, a francia céklasalátám ürügyén. S mivel készült egy kis csülök a hétvégén, jó köretnek ígérkezett nekem ez a saláta, egyébként is van a fagyasztóban egy csomó reszelt torma. Akkor feltétlen tett követte a gondolatot!


Hozzávalók:

2 közepes cékla
1 db 8- 10 cm-es friss torma

balzsamecet
2 ek méz
30 ml víz

A céklát óvatosan megmosom, nehogy megsérüljön és megszínezze a főzőlevét, így nem kapunk a végén szép fehér céklarépát. Felöntöm annyi vízzel, ami ellepi és puhára főzöm. Ez úgy kb. 1 óra főzést jelent. Kicsit hagyom kihűlni és ha nem akarunk szép rózsaszín kezeket, kesztyűt húzva megpucoljuk. Szeletekre vagy éppen vastagabb csíkokra szelem a céklát. A tormát is megtisztítom és nagylyukú reszelőn, könnyek között  lereszelem, a céklához keverem. Egy tálban a sót, balzsamecetet, mézet és vizet összekeverem, a céklára öntöm, ha kell még utánaízesítek. Hűtőbe téve másnapig érni hagyom.


JÓ ÉTVÁGYAT!



4 megjegyzés:

  1. :) Nagyon jól néz ki a céklád és a blog is. Nagyon tetszik az új dizájn!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a kinézet. A cékláért meg ezer köszönet! Irtó finom volt. Kicsit sok lett ugyan a torma, legközelebb kevesebbel és sütött céklával próbálom. :-))

      Törlés
  2. Nekem is tetszik az új arculatod:)Jó ez a tormás cékla ebben a megfázós időszakban különösen:) A sült céklát csak ajánlani tudom, nagyon finom:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feltétlen sütök céklát, ott a hűtőben pár darab! Klassz, hogy tetszik az új dizájn! :-)) No meg a saláta!

      Törlés