2015. október 30., péntek

Buggyantott tojásos szendvics - a tökéletes vasárnapi reggeli

 Régen elmentettem azt a receptet Illéskrisztől, mert teljesen beleszerettem. Aztán nem jutott rá sor. Meg kiderült, hogy a férjem egy olyan betegséget kapott, ami miatt nem ehet cukrot, búzát, rozsot, lisztet sem, sertéshúst, tehéntejet és az ebből készült tejtermékeket. Gyümölcsöt csak délig, azt is parányi mennyiségben. Mindehhez kaptunk egy jelzőlámparendszert. Újra kellett értelmeznem a főzési szokásaimat, hogy ne kelljen duplán főznöm. A kenyérsütés nem gond, csak a fogyasztható magvakat kellett valahogy integrálnom a felhasználható lisztekhez. Ezekhez hozom a recepteket. A sertést könnyen ki tudjuk iktatni, anyukám nagyon finom csirkehússal lát el minket. Meg lehet marhát és vadat is ennie, megbízható lelőhelyet ismerek. Így elkészülhetett ez a nagyon finom reggeli, kicsi módosításokkal. Igaz nem vasárnap, de attól még ugyanolyan finom volt. :-))

Hozzávalók 4 személyre: 
4 zsemle, nálam 4 szelet kenyér
5 dkg vaj
  8 szelet füstölt sonka, nálam 8- 8 szelet csirke- és pulykamellsonka
8 tojás, 
zöldsaláta

Hollandi mártás:  
2 tojás sárgája, 
1/2 citrom leve, 
3 púpos kanál vaj megolvasztva, 
1 kávéskanál Worchester szósz, (kihagytam)
színes őrölt borskeverék, 

Először a mártást készítjük el. Vízgőz fölé teszünk egy üveg tálat, majd beletesszük a két tojássárgáját. Állandóan kevergetve hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd addig melegítjük, főzzük a krémet, amíg szépen besűrűsödik. Félre tesszük, letakarjuk és melegen tartjuk.

A sonka szeleteket egy vajazott serpenyőben megpirítjuk. Én nem csináltam velük semmit. A kenyérszeleteket pici vajon vagy kenyérpirítóban, ahogy én csináltam, pirítjuk meg. A sonkát és a zsemléket is melegen tartjuk. A salátát felvágjuk csíkokra. A tojás posírozzuk. Ezt úgy tesszük, hogy egy kb. 2-3 literes lábasban vizet forralunk, melyben elkeverünk egy evőkanál ecetet. A tojásokat egyenként egy csészébe felütjük, hogy a sárgája ne sérüljön meg, a vízbe fakanállal örvényt készítünk, majd egy mozdulattal ebbe beleengedjük őket. Kb. 3 percig főzzük a tojásokat, majd szűrőkanállal kivéve, konyhai papírtörlőre tesszük, lecsepegni. Tálaláskor a sült zsemlékre teszünk egy kevés salátát, ráhelyezzük a sült sonkát, a posírozott tojást és megöntözzük a szendvicset a hollandi mártással. Petrezselyemzölddel meghintjük.






















JÓ ÉTVÁGYAT!

1 megjegyzés:

  1. Szeretném megköszönni a Wiccan Duma nagy segítségét. A lányom mélyen a kábítószer-függőségbe került, kipróbáltam a rehabilitációt és mindent, hogy abbahagyja, de semmi sem működött, sokat sírtam az egész helyzet miatt, mert anyaként kudarcnak éreztem magam. De mindez megváltozott, miután találtam egy megjegyzést az interneten arról, hogy a Wiccan Duma embereken segít. Örülök, hogy a lányom megszabadult a kábítószer-függőségtől a Wiccan Duma segítségével, köszönöm Wiccan Duma az erőteljes varázslatokat. A nézők számára nem ismerem a helyzetét, de biztosíthatom Önöket, hogy segítséget kaphatnak a függőségük megállításához. , állítsa le a megszállottságot, állítsa le a depressziót, hagyja abba a visszaélést. Lépjen kapcsolatba a Wiccan Dumával a következőkért:
    1) Szerelmi varázslatok
    2) Elveszett szerelmi varázslatok
    3) Válási varázslatok
    4) Házassági varázslatok
    5) Szerelmi varázslatok.
    6) Elválasztó varázslatok
    7) Száműzd el a volt szeretőt
    8.) Szeretnél előléptetni.
    9) lottó nyerő varázslatok
    10) Ha meg akarja elégíteni szeretőjét
    11) Varázsmunka a bírósági per megnyerésére
    12) varázslat a megszállottság megtörésére
    Forduljon ehhez a nagyszerű emberhez, ha bármilyen problémája van a végleges megoldás érdekében. E-mail: whitemagictemple@gmail.com
    WhatsApp: +2348155926512

    VálaszTörlés